Safari!!

Jag har fatt se pellisar!! Massvis med fina elefanter i Tarangire fick vi se, och de kom supernara bilen. Jag har haft en helt otrolig safari :)

Pa lordag morgon kom var guide Kent och hamtade oss i en Land Rover som man kunde ta taket av och sen hamtade vi upp var privata kock som vi skulle ha med oss (!) och sen stack vi ivag genom norra Tanzania och akte mot Tarangire. Vi akte in i parken efter lunch och det forsta djuret vi sag var en elefant! Helt otroligt... Sen sag vi giraffer och babianer och Pumba och antiloper och faglar och grejer. Pa natten sov vi i talt och sen akte vi in i samma park igen pa morgonen. Vid lunchtid akte vi vidare mot Twiga Lodge dar vi skulle bo i tva natter. Vi glassade vid pollen resten av dagen och jag brande sonder ryggen, rumpan och laren totalt. Kul att sitta i en skumpande jeep de foljande dagarna? Nae, inte direkt. Dagen efter akte vi iaf till Ngorongoro... Det ar en caldera (kollapsad vulkankrater) som ligger pa 2200 meters hojd. Det var det vackraste stallet jag nagonsin sett, helt makalost vackert.  Val nere i kratern sa sag vi en Gepard pa vaaldigt langt avstand och sen sag vi lejon. Snacka om lata djur. De bara lag i graset och gjorde knappt en min at att det stod 15 jeepar fulla med turister.

Maasai

Hej godingar!

Det är svårt mede uppkopplingarna häromkring, så det det blir några inlägg som kommer i klumpar. Jag skriver på min egen dator och postar dem när jag kan...

 

Anyways. Vi har det bra här i Afrika, men det är såklart lite jobbigt också. Praktiken är verkligen inte vad vi tänkt oss. Vi får inte göra något alls i princip. Vi börjar klockan 8 på morgonen och då är det rapportering en liten stund. Sen ska vi bädda sängar... 35-40 patienter i varierande skick, så det blir många sängar att bädda. Sen spelar det ingen roll om det är en nyopererad som ligger i sängen, den personen ska UPP för att vi ska bädda. Ett annat problem är att de inte har lakan så att vi kan byta åt folk. På avdelningen så ligger det ganska många med fistlar (gångar, hålrum) mellan ändtarmen och vagina, och urinblåsa och vagina. Så allt kommer ur mittenhålet så att säga. Finns inte en chans att hålla tätt liksom. Nåväl, inte ens till de nersölade sängarna som stackars flickor ligger i finns det nya lakan att lägga i. Sen byter de lakan mellan patienter också, hygieniskt värre. Hujja.

 

Vi får några utflykter nu och då i alla fall. Som det jag skrev om i förra inlägget, (som jag lägger upp samtidigt som detta) där vi badade och det. Vi har även träffat en svensk man som heter Jan här nere. Han bygger skolor åt masajerna så vi fick följa med honom ut till hans by igår och stanna över natten. Oerhört spännande. Lite läskigt också, men det är en annan historia. Alltså, de här masajbarnen är nog det gulligaste jag sett. Jag lägger upp bilder... Igår kväll fick vi följa med in i en lerhydda och därinne var fem-sex barn, en ung mamma och en nyfödd bebis. 4 dagar gammal var han. Vi hoppade upp på sovslafen som fanns i hyddan så att jag satt bredvid mamman och hon gav barnet till mig direkt. Så där satt jag, i en lerhydda på stäppen mitt i Afrika och vaggade ett nyfött masajbarn. Hur ballt är inte det? Tyvärr blev det inget foto på det, men det finns många andra fina bilder! Ska prova lägga upp på Facebook så får ni kika där.

 

På lördag ska vi på safari förresten! Vi åker med ett bolag som heter Kessey Brothers och vi ska spendera två dagar i nationalparken Tarangeire, en dag i Ngorongoro-kratern och en dag vid Lake Manyara. Jag kommer att få se elefanter :D Iiih!!

 

Saknar er!


Snåla uppdateringar

Hej allihopa där hemma! Äntligen är vi framme i Afrika. Det blev ett tårdrypande farväl och en evighetslång flygresa, men nu är vi äntligen på plats. Vi kom fram mitt i natten och fick skjuts hem till Doctors Compound där vi ska bo i tre månader. Ylva och jag bor i samma rum i ett hus och i samma hus blor det fyra tyskar, två killar och två tjejer. Jättetrevliga. Första dagen, torsdag, så gick vi till KCMC, sjukhuset där vi ska jobba. Vi fick träffa en kvinna på internationella kontoret och så skulle hon ha en herrans massa dollar. 450 stycken till och med. Det hade ju inte lilla jag tagit ut så vi fick snällt ta en Dalla-dalla ner down town och plocka ut 612000 shilling i 10000 kronorssedlar. STOR bunt pengar...

På fredagen gick vi till sjukhuset igen för att ha våran första dag, men då fick vi träffa Mama Msuya, rektorn för sjuksköterskorna och så fick vi en rundtur på sjukhuset av en av sjuksköterskorna. Snacka om att allt är annorlunda här. Sjukhuset ser lortigt ut, alla ligger blandade i stora salar. Jag är hemsk glad att jag får bo i Svergie med våran underbara sjukvård. Vi lade iaf upp ett schema över våra olika placeringar. Vi börjar på måndag med två veckor på gynekologiavdelningen, sen får vi en veckas ledigt och sen har vi en vecka på obstretik (födslar och sånt). Efter det har vi primärvårdsplaceringen i två veckor och sen går vi på pediatrik i fem veckor. Vi hoppas på att få lite mer ledigt så att vi kan göra lite grejer.

På vår lediga vecka blir det förmodligen en safari tillsammans med Ylvas kille och hennes bästa kompis som kommer hit om ett par veckor. Helst vill jag ju åka på safari med Johan, men det blir lite svårt när han är hemma i Sverige.

På fredagkväll var ju ut på ett ställe som hette Watering Hole, skitläckert ställe mitt ute i ingenstans. Där käkade vi och drack öl. Sen visade de film i bioformat utomhus... Lejonkungen. Helt fantastiskt att se den filmen i landet där den utspelar sig.

Igår, lördag, fick vi följa med Felix och Jonas, killarna som bor med oss och ett par från KCMC (också tyskar) ut i Maasailand. Där mitt ute på stäppen fanns det som en oas med en kristallklar liten flod som kom från en varm källa. Palmer och stora lummiga träd överallt och så helt perfekt turkost badvatten. Underbar lördag.

Nu ska Ylva dra med mig ut på en power walk... Vi ska tydligen bli smala och snygga här nere. Bloggar igen när jag kan.

Saknar er där hemma, speciellt mamma och pappa och framförallt Johan.

Puss!


RSS 2.0