En liten varning bara.

Man ska INTE ha Tigerbalsam på läpparna.


Siddupåfan.

Ett inlägg till - jomenjävlarserru.

Jag var på, håll i er, Slick/Heartan ikväll. Jag tror att jag såg Sverka, men jag är inte säker (hemskt ledsen om det var du och att jag inte hejade), och blev lite inspirerad posta ett inlägg. So here it goes...

Juldagen spenderades i Falun hos min moster, morbror (heter det verkligen morbror fast han "bara" är gift med min moster?) och mina kusiner. Snygga kusin Karro övertalade mig att inte följa med mamma och pappa hem till stan, utan stanna i Falun och gå ut med henne. Sagt och gjort, vi pimpade mig och gick på Harrys. Kul ställe det där faktiskt, dock fick vi båda lite för mycket under västen så det blev en taxi tillbaka till Slätta. Då fick jag tag på min käre pojkvän så jag hamnade hemma hos hans familj istället och kom inte hem förän ikväll. Vi har plöjt igenom en mängd med filmer och tagit en rejäl promenad i -10°. Jag gillar den där karln alltså - fan vad jag skrattar när jag är med honom. Bra egenskap.

Nu ska jag ta ett stort glas apelsinjuice, fast jag kommer att bli trött på mig själv imorgon när det inte finns kvar någon juice till frullen. Tokigt.


Okej då...

... ett litet juleinlägg kan jag väl bjuda på.

Julen firas i år, som alla andra år, hemma med La Famiglia - The Boomhouse Maffia.
Vi äter skinka och pepparlax. Spelar monopol och dricker glögg. Kramas och käkar peppisar. En snaps här och en snaps där, dock inte för min del - jag ska jobba inatt och alkolåset på bilen hindrar dessa små godingar från att fukta min strupe. Det är tur att jag är en sån obotlig sucker för julmust.
Om en liten stund kommer farmor och farfar hit så ska vi titta på Kalle och på Karl-Bertil Jonssons jul... Julefriden börjar så sakterliga infinna sig i min så annars julstressade tillvaro.

Jag önskar er alla en fantastisk mysig julafton. Ta hand om er.

God jul.


To be continued...

... ridå.



Färgade linser.

Jag har ju mörkt hår och ganska mörka drag, nu tänkte jag prova mörka linser. Vad tror ni om det? Linserna får jag från www.fargadelinser.com.

Bond, James Bond.

Alla har väl någon gång sett någon gammal härlig Bondrulle, med Sean "Hottest OLD man ever" Connery eller Roger Moore? Det var ju verkligen storfilmer på sin tid, med enorma budgetar (budGETAR, heter det så??) och med bra producenter och regissörer. Specialeffekterna har säkerligen makalösa på den tiden, med nu känns de mest... eh, nördiga? Är det någon av er som fått däck att skrika på GRUSVÄG någon gång? Sen har jag svårt att förstå hur man kan missa en hoovrande helikopter med kulspruta, men sikta på en örsnibb och skjuta loss densamme med ett skott.


Iofs så är det väl inte bara på gamla härliga Bondflicks som dessa lustigheter smugit sig in, det finns många andra exempel som stör mig mer än det borde i moderna filmer också. Det här med att bli slagen på käften till exempel, ingen jävel skulle resa på sig och borsta av kavajen om man fått en högerkrok så att man flyger som en tappad vante i en pulkabacke.


Nobeltuggummi.

Jag diggar sessan Madde. Hon sitter på Nobelprisutdelningen och tuggar tuggummi som en annan 18-årig kassörska på Konsum. Sen skadar det ju inte att hon har jäkligt schyssta rattar heller...


Spackel.

Idag såg jag en tjej som var ute och joggade. Jättebra för henne, hurtigt som fan. Men varför behöver man sminka upp sig till tänderna för att man ska ut och springa? Vem trodde den där tjejen att hon skulle springa på egentligen? Och vem hon än skulle springa på, om vederbörande var någorlunda normalfuntad, skulle väl tycka att det var lite knepigt att hon var sminkad som en annan dragqueen när man ändå ska duscha av sig spacklet efteråt. Eller hon kanske svettas rosenvatten, inte vet jag.


Schysst tävling.

Jag har ju berättat om Spotify. Jag blir mer och mer förälskad för varje dag som går, problemet är bara att man måste ha en inbjudan. Vill ni också kolla in Spotify så finns det en schysst tävling på en grym sida om digitalkameror. Där kan man vinna en inbjudan. I'm on it - kör ni med vettja!

Prisvärd tvåa?

En tvåa på 54 kvm, vid Södermalmstorg, rymligt kök och helkaklat badrum. Värme, vatten och kabel-tv ingår i hyran.
4495 bagis. Är inte det ett grymt bra pris för en så pass central lägenhet? Närmare skolan än jag bor nu och krypavstånd till krogen. Svårslaget... Ingen balle dock. Vill ha, vill ha, vill ha ändå. Någon som vill dela?

Jag vågar inte somna.

Vi har föreläsning om mikrobiologi idag och jag fick världens dipp och höll på att somna. Eftersom det som läraren gick igenom var ganska så enkelt så tänkte jag att jag kan sova en liten stund. Men jag kom på att jag inte alls kan somna i klassrummet. Tänk om jag skulle snarka! Det hade väl varit snyggt, en ljudlig snark från mitten av klassrummet. Jag hade ju iofs gjort succé, men det kanske inte är en så bra idé ändå.
Hoppas att förkylningen går över snart så att jag vågar sova mig genom tråkiga föreläsningar.

En liten recap om helgen kanske?
I fredag så var det lugna bananer, i lördags så var det en sväng på IKEA för inhandling av diverse krimskrams och på kvällen var det julfest hos en bekant. Det blev en alldeles för torr tillställning, jag var åt helvete för nykter för att kunna trivas i sällskapet... Men det är ju alltid kul att skratta åt folk.
Söndagen började med taxikörning. Sen blev det mat och fika hos farmor som fyllde år.
Kul att veta va?

Godmorgon världen.

Trevlig andra advent. Eller grattis. Eller god andra advent. Eller hur sjutton man nu säger. Menar't gör ja' hörrni. :)

Klockan är halv åtta en söndagmorgon. Jag har tänt mitt andra adventsljus och sitter och käkar frulle och lyssnar på Nat King Cole. Jag tycker om att vara uppe innan världen vaknat. Allt är så lugnt och håll i hatten nu - fridfullt... på något vis.
Undrar varför jag jämt envisas med att sova så länge det går jämt, när det är så himla mysigt att ha lite tid på sig på mornarna.

Idag blir det oavlönad taxikörning - igen.

Spotify.

Jag har en ny kärlek i mitt liv. Jajjemen! Spotify. Hur man nu kan falla handlöst och bli tokförälskad i en musiktjänst...
Tänk dig att du öppnar iTunes och där finns ALLA låtar du kan tänka dig (nästan). Bara att söka, klicka och spela. Köa, gör spellistor. Kolla relaterat material. The Killers nya album tex, det är bara att klicka och spela. Gratis. GRATIS. G-R-A-T-I-S!! Fattar ni vilka dörrar det öppnar? Jag är helt tokig, det blir ingen sömn för mig inatt inte. Jag tänker dyrka Spotify istället. Sova kan jag göra när Spotify buggar, om det nu skulle göra det nångång.

Besvikelse över lite krimskrams.

Nu har jag fejat och donat och diskat och dammat. Jag har gjort glögg, lagt fram peppisar, knaprat på stenhård, bränd knäck, gjort en härlig julspellista på YT, tänt ljus och skulle gå upp på vinden och hämta mitt julpynt för att skapa lite mysig atmosfär här hemma.
Vad jag hade glömt, det var att jag nästintill bojkottade allt vad julpynt hette förra året. En påse sketna julgranskulor är allt jag äger i julpyntsväg. Det och de obligatoriska pilformade ljusstakarna. Inget annat. Inte ett jota.
Jag får väl titta på tv istället då.
Imorgon åker vi till IKEA. Julpynt - here I come.

Att snarka, eller att inte snarka.

Min skönhetssömn fick ett abrupt slut inatt när min exceptionellt snygga pojkvän tyckte att jag störde honom för mycket. Han väckte mig med en rejäl knuff och orden; "Är du ute och drar timmerstockar eller?"  på brett dalmål. Charmigt av mig? Nä.
Jag trodde inte att jag var den som snarkade. Ok att man kanske snusar (inte Ettan eller Rapé då) någon gång ibland, när man är lite förkyld eller så. Men jag lät tydligen som ett halvt hockeylag jag. Återigen, charmigt, fröken Henning.
Visst är det lite konstigt att man inte själv märker när man snarkar? Jag kan ju vakna av att någon annan snarkar, varför vaknar jag då inte själv när ljudet är både nära mina öron och inne i huvudet?

Behöver jag tillägga att jag inte vågade somna om, utan kämpade för att hålla mig vaken till herrn bredvid hade somnat?

Fejar och stökar.

Återigen har jag bestigit och besegrat Mount Dirtydish. Lyssnar på julsånger med gamla godingar som Bing Crosby, Nat King Cole och Dean Martin. Kolla den här med Bing Crosby och David Bowie. Yum!



Schleten.

Det var en hård natt, jisses anåda. Hade en släng av UVI och lyckades inte somna förän vid fyrasnåret. Då med feber, frossa och sjuhelvittes ont i mage och rygg. Kul jul. Tror ni att man kan självmedicinera om man har en penicillinkur hemma?

KKK-tomtar?

MMS

KKK-tomtar?


Det är en mycket bra vecka.

Söndag: Ok, svinbakis. Men det var en lugn skön dag och Johan och jag bakade lussekatter. Eller... Johan bakade lussekatter (i plural), jag bakade en plåt lussekatt. Vi hade en halv deg var, Johan tog två plåtar och jag fick en. Mina kissar blev kanske liite väl stabbiga så det visade sig att det hade blivit en enda stor lussekatt. Men de var goda, huvudsaken det.

Måndag: Skola. En jättespännande föreläsning och sen en skön kväll i soffan. Grymt bra humör! Dessuton segrade jag över Telia. Punkt.

Idag: Seminarie på skolan och jag var grym. Fan vad duktig jag var. Sen kom det som jag fruktat länge länge länge... Gatuprovet på Gävle Taxi. Man måste ju kunna gatorna i den här stan tydligen (varför kan man ju fråga sig, när det finns GPS?).
Klarade jag provet? Jepp, klart jag gjorde - jag är ju den bästaste Sannan i hela vida världen! På söndag jobbar jag alltså min första dag som chaffis, kulorna börjar rulla in. Tack och lov.


I am the worlds greatest.


Hyllningssång till mig själv.

Sanna! Sanna! Världens bästa Sanna!
Sanna! Sanna! Hej, här kommer Sanna !
Sanna! Sanna! Ingen, faktisk ingen
annan Sanna gillar jag så bra som mej.

Sanna! Sanna! Världens bästa Sanna!
Vackra, snälla, lagom tjocka Sanna,
genomkloka, underbare Sanna!
Undra på att alla gillar mej.

Typiskt mig.

Skulle ta en lite tupplur innan jag skulle sätta igång med seminarieuppgifterna till imorgon. En. Liten. Tupplur. Ska det vara så svårt? Ja, tydligen, eftersom snoozeknappen ser så inbjudande ut. Frick!
Vad tror ni om att tejpa fast ett häftstift på snoozen innan man ska krascha på eftermiddagarna?

FYI, jag har inte lösisar på ögonen nu, det var från i lördags. Det är väl själva fan att mmsbloggningen inte funkar som det ska.

Titta, det bidde lite längre ändå.

MMS

Titta, det bidde lite längre ändå.


Stöddig? Näe.

Lördagen var jätteskoj. Verkligen, det var toppen. Men en liter rödvin, fyra cider och en shot sa sitt. Fy Fabian vad fuller jag bidde. Baksmällan har nog inte släppt helt än.


RSS 2.0