Fredagkväll

God mat - check
Vin - check
Ostbågar - check
Film - check
Filt - check
Mys - njaa.

5 av 6 är ändå inte illa pinkat tycker jag. Jag är med papsen ikväll. Mamma och brorsan har åkt till Cypern så jag håller pappa sällis. Vi har käkat kycklingwok, druckit rödvin, käkat ostbågar (okok, JAG har käkat ostisar), vi har kollat på film och jag ligger i soffan med en filt. Har ingen att kramas med, men det går bra ändå.
Kollade på Dobidoo nyss - jäklar vad puckad hon verkar vara den där Nisti Stêrk. Blåst, puckad och drygare än Nivea. Tack, men nej tack.


Såhär såg min GD ut när jag fick d

MMS

Såhär såg min GD ut när jag fick den imorse. Blöt, knölig och utan framsida. Tack för den.


Ett alldeles ounikt inlägg

Alla bloggar i Gävle (och stora delar av resten av Sverige också) handlar nog om snön. Tråkigt och förutsägbart av mig att också skriva om det, men jag gört ändå.
Det snöar alltså utanför fönstret, jag upptäckte det inatt när jag vaknade av att det åskade. Jag som är livrädd för åska. Det dundrade inte bara lite heller, och där låg jag alldeles ensam i min stora säng. Uschiamej. Men jag överlevde ju tydligen...

Idag blir det taxikörning, i snö. Hur fanken ska det gå?!

En perfekt ligga-på-ett-svalt-golv-låt


Vänta-på-tentaresultat-nerver och sockerkaksbak

Tentan är över. Jävlar anamma vad nervös jag var innan. Jag gjorde allt för att lugna ner mig. Jag drack rödvin, jag läste en mysig bok, jag kramades. Tror ni att jag kunde somna? Nehejdu, inte då. Fick åka till skolan, åt helvete för lite utvilad. Tentan började 9 och skulle hålla på till 14. När gick jag ur salen tror ni? Gissningsleken på kommentarer tack.
Anyways, det gick nog rätt ok ändå tror jag. Jobbigt som fanken när jag undan för undan kommer på prylar jag haft fel på bara. Om tre veckor får vi veta...

Idag har jag varit på stan med lillprinsessan och Johanna. Mysig dag, men hundan vad kallt det börjar bli ute nu. Och visst är det lite kul att titta på folk på höstarna? Vissa verkar tro att det är slutet på januari och trettio minusgrader ute och är påpälsade till tusen med dunjackor och halsdukar och vantar och mössor och doningar. Andra verkar tro att det är slutet på augusti! Ballerinapjux och leggings, midjekort skinnjacka med bara ett linne under och inte en tillstymmelse till varken mössa, vantar eller halsduk. Behöver jag klargöra vilken åldersgrupp som tillhör vilken kategori? Nej, trodde inte det.

Nu står en sockris i ugnen och en kladdis på väg in. Nu har jag 2 ägg kvar att baka bort, några tips?

Saknar dig.

Tentanerver.

Varning för pisstråkigt och långt inlägg. Du behöver verkligen inte läsa det här om du inte vill, det var mest för min egen skull jag skrev det. För att få skriva av mig. Läs om du vill, men på egen risk. Man kan dö av uttråkning.

Ok. Nu har jag slagit igen fysiologiboken för sista gången innan tentan. Och jag är nervös. Så nervös så att jag mår illa. Det är blandade känslor inför tentan faktiskt. Det känns som att jag redan kan det mesta när jag tittar igenom studiehandledningen och övningstentan, jag läser i boken och känner igen och kan redogöra för det mesta. Varför är jag då så nervös?
Jag tror att det kan bero på att jag känner mig så pass säker, sist jag kände såhär inför en tenta var inför kemitentan hösten 2006. Den sket sig, å det grövsta. Jag hade pluggat en massa och kände mig väl förberedd, resultatet på den tentan blev 3 poäng av 30 möjliga. Då sa jag tack och hej och gick hem.
Nu är det alltså dags för min andra tenta på högskolenivå någonsin och jag känner mig väl förberedd. Ergo: det kommer att gå käpprätt åt helvete igen. Eller? Då handlade det mycket om matte, jag är verkligen kass på matte. Det här känns mer logiskt på något vis och jag är mer intresserad av ämnet.
Helvete, jag vet inte hur jag känner. Kuken!
Gör jag rätt som slutar plugga redan, fast jag känner mig så nervös? Kommer jag kunna lära mig mer ikväll? Eller är det rätt smart av mig att ta en lugn kväll innan tentan, låta kroppen slappna av? Ta en stor kopp te och krypa upp i soffhörnet och lägg mig tidigt. Jag vet inte. Ärligt så har jag faktiskt inte en blekaste aning om vad som är bäst. Läser jag mer så kommer jag nog bara att bli mer osäker och mer nervös.

Om jag inte fixar tentan imorgon så kommer jag ha jättesvårt med mig själv. Jag kommer att tänka att jag inte pluggat tillräckligt, och det har jag ju tydligen inte om jag skriver U. Helvete. Jag vet inte hur jag ska göra, jag känner ju samtidigt att jag är väl förberedd och tror att jag kommer att klara det.

Tänk om jag får en blackout? Vad fan ska jag göra då? Omtenta gissar jag.


Hörrni, det är inte hela världen om jag missar va? Jag kan ju alltid göra omtentan, eller hur. Ni som orkade läsa igenom det här, snälla söta rara du, tröka mig inte om jag missar tentan. Säg ingenting om det inte är "Äh, synd. Men du fixar det nästa gång."


Det börjar närma sig



Felicia...



Johanna...



Angelica...


Är ni redo pumor? Om lite mer än ett dygn kör vi.
Jag är taggad till tänderna, ni med hoppas jag?


Samvetskval

Okej. Jag ger mig! Jag har inte bara pluggat, jag har varit på stan också. Och nu ska jag bli brun (röd?) och fin till imorgon. Sen måste jag ju käka också.
Jobbigt när skolan pajjar samvetet på det här viset.

Disciplin minsann

Idag pluggar jag faktiskt, jag sitter i bibblan på skolan och pluggar in det jag sket i att plugga in igår och i förrgår. Hejja mig. På riktigt!

Imorgon smäller det tjejer! Vi kör hemma hos mig va? Ska vi käka tacos?  Köra lite knytis. Vad sägs?
Jag köper en bib vitt - Angelique, I owe you.

Faasiken vad jag är laddad!

Nervsystem? Städning!

Det blev inte så mycket pluggat som jag hade tänkt igår. Oväntat? Näe, inte direkt kanske. Jag drack rödvin och spelade kort istället, sen blev det Interpool för matchen mellan Inter-Ano... Ja, cyprioterna ni vet. Sen tog vi en sväng förbi RB och tog oss ett par öl och sen fick vi skjuts hem av snälla Haddock. Jättegulligt så slapp man frysa arslet av sig.

Idag var det tänk att jag redan skulle kunna allt om cellen och gått vidare till nervsystemet. Kan jag allt om cellen? Nej det kan jag inte. Har jag börjat plugga på nervsystemet? Nej, det har jag inte. Jag bakade scones imorse istället, sen har jag diskat undan Mount Dirtydish och våttorkat allt i lägenheten. Dammsugit och torkat golven, jag var till och med på väg att putsa fönster, rengöra ugnen och frosta av frysen också.
Det kanske är tur att jag inte är ensam här hemma, tur att det finns någon som kan stoppa dessa galna upptåg innan jag sätter igång rejält.

Jag ska snart plugga. Jag ska. Snart.


Pluggmusik



Ord överflödiga.

Existentiella problem

Subaraknoidalrum. Trikuspidalklaff. Acetyl-kolin. Vet ni vad som är riktigt skruvat? Att jag vet exakt vad de där knepiga orden betyder och jag inte ens vill bli syrra.

Vad fan sysslar jag med? Näpp, nu blir det ett bad och en säsong Family Guy istället.
Hejja mig.

Scones och tentaplugg

Godmorgon. Idag är det tentaplugg som gäller, cellen och dess beståndsdelar är det som ska läras in idag. Men först ska jag käka frulle bestående av nybakade scones och te. En prommis med Balla Karin ska också hinnas med.

Nedräkning
Tenta: 7 dagar
Party med bästa brudarna: 4 dagar (3 om man inte räknar med lördag)

Vardagsfundering



Jag pinkade på en av skolans handikapptoaletter idag och gjorde en upptäckt. Dassrullehållaren satt fast på samma vägg som toalettstolen stod mot. Det var skitsvårt att nå dasspappret ch jag är ju för fanken fullt rörlig, hur i allsindar ska man nå pappret om man är rörelsehindrad? Sitter det där bara för att retas när man är tvungen att rulla ut därifrån med röven full av skit?

Hertz, frekvens och decibel

Är det någon som kan upplysa mig om hur det fungerar med allt sånt, egentligen? Jag vet inte om det är jag som är tappad bakom en vagn eller om det verkligen är så krångligt som det låter. Jag ska kunna ALLT om detta klockan halv tolv. Släng iväg ett mail vettja, "Ljud och ljudvågor för dummies."

Nu gör vi ett nytt försök

Då kör vi. Nu jävlar ska det bloggas igen, jag ska vara flitig och rolig och alldeles förtjusande hade jag tänkt. Tack till personen som lämnade en kommentar på mitt förra inlägg, det fick liksom upp gnistan lite. Jag är inte hundra på vem det var, men jag har mina misstankar med tanke på citatet...

Nu är det alltså tisdag och nedräkningen till bautatentan har börjat, 8 dagar kvar. Onsdag nästa vecka smället det. Då ska jag kunna det mesta om cellen, nervsystemet, våra sinnen, rörelseapparaten (apparat är väl ett kul ord?), och något mer tror jag. Ni ser ju hur förberedd jag är. Igår träffades vi i gruppen och käkade frulle tillsammans och pratade sex. Japp, sex var ämnet istället för örats anatomi som vi skulle gå igenom. What the hell, tänkte jag, jag kan plugga på eftermiddagen. Sure bacon. Det blir till att lägga manken till idag på förmiddagen istället.

Men va fanken! Det är ju en annan nedräkning som är viktigare för sjutton gubbar. På lördag ska jag ut med flickorna. Angelique, Joe och Fliisen som kommer hem från storstan. Ska bli så jäkla roligt tjejer, jag ser verkligen fram emot det. 5 dagar kvar...
5... dagar... kvar...

Måsteblogg.

Hörrni.
Jag har tappat stinget lite, det här är inte så roligt längre tror jag.

Ge inte upp på mig riktigt än, jag kämpar lite till.

Fågelläten

Jag satt nyss och läste fredagens GD över en kopp java och råkade hitta en liten faktaruta om fågelläten. Det finns tydligen ramsor för hur man ska komma ihåg olika fågelläten.

Bofink: Si-Si-Si jag är en bolsejvik. Per, Per, Per i Östervik - kom hit! Ååå, lilla mamma, kan vi gå på bio idag? Ja ja ja ja ja jag är från Örnsköldsvik. Se se se så vacker jag är.

Gulsparv: En, två, tre, fyr, fem, sex, sjuuuuu. Give me bread and some more cheeeeese. sitt, sitt, sitt, sitt, sitt och skiiit. Vi-vi-vi-vi-vi-singsöööö.

Skogsduva: Så kom, så kom.
Turkduva: Så kom då, så kom då.

Ringduva: Så kom då, ändå. Så kom då, ändå.

Källa: Sveriges ornitologiska förening.

What the fuck?
Det där var nog det roligaste jag läst på fyra-fem veckor, minst. "Sitt, sitt, sitt, sitt, sitt och skiiit."? Tillåt mig att garva mig harmynt. Geez.

Humm.

Ja, det har ju blivit lite dåligt med inlägg senasta veckan. Men det sket jag i. Det ni!

Idag har jag varit och kikat på cykelpojkar. Ja, ni läste väl mitt inlägg tidigare i veckan. De har byggt upp en galet schysst dirt ute i Valbo, riktigt kul att se grabbarna pedala sig nerför ett nio meter högt torn och slänga både sig själv och cykel ett gäng med meter rätt upp i luften. Det kommer lite bilder sen - duktiga killar.
Nu ligger jag i soffan och käkar chips och slökollar på matchen (Ja, alltså Sverige-Portugal). Ligger och finular på  om jag ska ta mig uppåt mot Farfars Resturang på Söder och dra en bira med brorsan och grabbarna, det blir nog så tror jag. Sen. Kanske. Om jag orkar.

Jag måste få pusha lite för en blogg också. Klara Svenssons nämligen. Hon bloggade på 1000apor förr men har numer bloggen på pause.se. Läs den! Basta.

Wall-E



Jag såg precis Wall-E. Har ni inte sett den så borde ni göra det! Jättefin liten film. Rörande.
Jag grät - oväntat va? Det här är i alla fall sondtracket till filmen, Down To Earth - Peter Gabriel

The eagle has landed.

Puh. Skönt, det var lite jobbigt där ett tag måste jag erkänna, men nu är det klart.

Nu till något helt annat. Jag hade mitt seminarie idag, fan vad jag är grym alltså. Hejja mig! Nu gäller det att foka på nervsystemet, och det kan man ju plugga på på många olika sätt. Jag vet vilket sätt jag kommer att använda mig av, bland andra.

Nu blir det lite hoppigt, men jag måste få promota en pryl som går av stapeln på lördag den 11 oktober i Hemlingbybacken. Kolla in den här länken, jag kommer lätt att vara där i alla fall. Kommer att bli skoj om man gillar sköna människor och schysst musik.

Godmorgon.

Godmorgon på er! Hoppas att ni sovit gott inatt, det har jag gjort. Jajjemen, då var det dags att pilla gruset i ögonen och spotta i nävarna för här kommer en sprillans ny vecka med nya utmaningar. Har två prylar i skolan, ett seminarium idag och en föreläsning på torsdag. Max tre timmar styck - jomantackar. Ska köra en massa taxi också hade jag tänkt, så se upp på vägarna, för nu är Sanna i farten. Saknas bara ett bar blåa brallor och en schysst slirre så är jag set to go. Nej, nu har jag inte tid mer er något mer, ska åka till skolan och hinna dra i mig en java innan seminariet.
Jag tillönskar Er en synnerligen god dag, mina vänner.


Angående kritik.

Är det inte konstigt hur vi fungerar egentligen? Jag har ju fått blandade kommentarer, men det är rätt skumt att bara de "negativa" kommentarerna fastnar hos mig. Eller, negativa är kanske fel ord, superbra kritik låter bättre. Varför är det så? Att jag mest lyssnat på kommentarerna som handlar om att jag borde ändra lite, eller tänka efter lite mer. Varför kan jag inte se de kommentarer som enbart bestod av fina ord?
Är det ett I-landsproblem? Att vi hela tiden förväntar oss att saker och ting ska vara just fine and dandy och att bra ord liksom bara flyter igenom nätet, men kritiken stannar.
Jag kommer ihåg att vi pratade om det på något möte när jag jobbade på Eniro, att just de arga och dumma kunderna kan sabba en hel dag, men att alla hundratals kunder som var supertrevliga inte fastnade på samma sätt. Är det för att vi har så pass höga förväntningar på oss själva och på omvärlden så att om någon är trevlig och snäll så är det bara som det ska vara?

Bröderna Gärdestad.



Jag sitter och tittar på Doobidoo på ettan hemma i mamma och pappas soffhörn. De tävlande är Pontus Enhörning och Lotta Bromé i det ena laget och Lotta Engberg och Kenneth Gärdestad i det andra laget. Vet alla vem Kenneth Gärdestad är? Det är Ted Gärdestads äldre bror och han som skrev alla texter till Ted Gärdestads fantastiska låtar. Det finns en programpunkt som heter Arkivet där de visar gamla klipp från de tävlandes unga år. När det kommer till Kenneth Gärdestads tur så säger Kronér att de har satt ihop ett litet kollage med kärlek och lämnas över med varm hand. De visar efter detta ett underbart vackert klipp men en av Gärdestads låtar och bilder på bröderna tillsammans, både som barn och som äldre, förmodligen ganska nära inpå Teds alldeles för tidiga bortgång. Jag är som bekant väldigt blödig och jag går igång, like clockwork och tårarna börjar stilla rulla ned för mina kinder.
Jag har inte bestämt mig för vad jag tycker om att de gjorde detta klipp. Det var oerhört vackert och gjort med stor kärlek, men samtidigt så kan jag inte ens tänka mig hur smärtsamt det måste ha varit för Kenneth att se detta samtidigt som en tv-kamera är upptryckt i ansiktet på honom. En sak är säkert, dessa två bröder har lämnat ett stort avtryck i vår svenska visskatt och jag är oerhört glad för det.
Den här låten har varit med mig genom många stunder, både svåra och lyckliga. Varsågoda hörrni, slut ögonen och njut. Musiken och texten är makalöst vackra. Detta är för bröderna Kenneth och Ted Gärdestad.



Vi tar ytterligare en, denna får inte glömmas bort.


Hoppa upp på den och snurra ett par varv.

As is proven in the ontological manuals, it is obvious that natural blogs, still, would thereby be made to contradict our judgements. By means of the thing in itself, what I, Sanna, have alone been able to show is that necessity has nothing to do with philosophy, by means of analysis. Because of the relation between the manifold and our judgements, the transcendental unity of apperception, in natural theology, would be falsified. As will easily be shown in the previous posts, the reader should be careful to observe that, then, our a posteriori concepts are the clue to the discovery of the employment of our judgements. (Natural causes, consequently, constitute a body of demonstrated doctrine, and some of this body must be known a priori, since some of our concepts are a priori.) Because of the relation between necessity and our faculties, the architectonic of pure reason can thereby determine in its totality the Categories, but the Ideal (and what we have alone been able to show is that this is true) would thereby be made to contradict the objects in space and time.


Efter kommentarerna på tidigare in

MMS

Efter kommentarerna på tidigare inlägg har jag beslutat att inte mobilblogga så mycket. Det blir liksom bara som en utfyllnad och det är obra. Men nu sitter jag på en föreläsning om nervsystemet och har en gammal fysiolog som föreläsare. Tempot på det hela är inte så högt - man kan tänka sig tempot på en snigel med sendrag på söndagspromenad ungefär. Nu har jag alltså tid att skriva lite mer än bara någon rad. En stor kopp kaffe och en god bok (vem fan käkar böcker förresten? God är ett ganska knepigt sätt att förklara en bok på...) i caféet lockar oroväckande mycket just nu. Eller så kanske jag borde knalla upp till utbildningsrummen för oss syrror och hämta en kanyl och skjuta upp en espresso rätt upp i en ven. Tål att tänkas på.


Konstruktiv kritik.

Jag har redan fått lite konstruktiv kritik som verkligen tål att tänkas på. Tusen tack för det! Men jag vill ha mer. Ge er på mig, få mig att bli bättre. Sure, Linda Rosingkommentaren sved lite, men det var väldigt bra kritik. Jag ska verkligen ta mig en funderare om den här bloggen. Fortsätt gärna ge kommentarer och gärna förslag på ämnen som jag kan ta upp, som ni nämnt så har instirationen dalat lite och jag behöver alla idéer jag kan få.

Now here's an idea.

Vad säger ni om jag ber er alla att lämna en anonym kommentar om vad ni tycker om bloggen? Egentligen. Kan ni inte säga så? Jag har ca. 30 unika besökare om dagen, och nu vädjar jag till er alla - kan inte ni lämna en anonym kommentar om innehåll, språk, struktur, utseende, mig?
Visst är det roligt att veta vilka ni är, men just den här gången vill jag att alla ska vara anonyma.
Deal? Då säger vi så. Nu drar jag till Kåren och när jag kommer hem inatt så förväntar jag mig minst 10 kommentarer och ytterligare ett gäng till imorgon lunch.
Bra!


Mount Dirtydish.



Jag diskade.
Jag diskade.
Jag diskade.

Nu är det bara dammsugningen kvar, men det tar jag imorgon. Jag ska strax till Kåren med Balla Karin, men vi ska vara nyktra - hör och häpna. Jag tror att det kommer att bli roligt, många kända ansikten och många härliga männsikor att kramas med.Vännerna jag har fått genom högskolan, både via nollningen -06 samt SMG-tiden därefter, och de som jag träffat nu i år är några av mina absolut bästa vänner. Love you guys!

Odisciplinerad, som vanligt.

Jag är hemma hos mamma och pappa. Åkte hit i förmiddags för att jag tänkte att jag skulle fixa undan tvätten. Jag lånade tvättmaskinen igår. Och vad tror ni att jag gör? Fixar tvätt? Nä. Jag ligger i soffan. Förvånande? Föga. Snart ska jag nog hem i vilket fall som helst, tänkte diska undan Mount Dirtydish och dammsuga. Jag. Ska. Diska. Punkt.

Ikväll ska jag till Kåren, men jag tänkte faktiskt vara nykter. Jag var på bio i måndags och såg Patrik 1,5 och där försvann pengarna jag tänkte dricka öl för ikväll. Jag kan nog behöva vara nykter ett tag, det har blivit en del den sista tiden faktiskt.

Fan vilket tråkigt inlägg förresten... Jag har börjat tappa stinget lite känner jag, inspirationen finns inte riktigt kvar. Men jag hänger i ett tag till.

RSS 2.0