Nu ska ni få höra

Jag har nytt jobb! Det var med lite blandade känslor jag började introduktionen på nya extrajobbet på Gävle Idrottsbingo idag. Det känns väldigt skönt att slippa köra taxi varannan helg och ständigt natt de pass jag får, nu ska jag jobba på de två bingohallarna som finns i Gävle och då jobbar jag till senast midnatt. Det känns verkigen som en nytändning att kunna ha ett nattliv på helgerna igen och makalöst skönt att ha kollegor som man faktiskt kan prata och skoja med, utan att stå vid någon bil ute på stan och huttra tänderna ur led.
Jag är verkligen superglad över den här möjligheten som skulle bli bättre på alla sätt och vis, mer pengar, bättre tider och fler möjligheter att följa med mina kompisar ut och partaja och därför känns det tungt att jag inte kan glädjas till 100%...
Jag har så himla svårt att göra folk besvikna och idag var jag tvungen att ringa till min chef på taxi och säga upp mig, mer eller mindre. Det märktes att han tyckte att jag tog fel beslut, men jag kan inte hela tiden hålla på att hålla andra om ryggen och alltid tänka på alla andra. Jag måste få se till vad som är bäst för mig också, både känslomässigt och ekonomiskt.
Så nu är det nya tider, gott folk! Tänkte att ni skulle veta bara.

Regler

Vet någon hur reglerna ser ut i hyreslägenheter när det gäller att duscha på kvällarna? Jag är en sån som helst duschar på kvällen istället för på morgonen, men jag vet inte hur sent man får duscha. Är det 22 eller 23 man ska snörpa av vattentillförseln till lyan? Det viner och piper något grönjävligt när mina min granne använder badrummet så det borde ju vara en tvåvägsgrej det där, alltså att det tjuter och jäklas hos grannen när jag duschar. Om det bara låter illa hos henne så får hon tamejfasiken klara sig i tio minuter, men jag vet ju inte hur det är med lägenheterna under min, eftersom jag bor högst upp så är jag kanske skonad från sånt.
Men det borde väl inte vara någon fara om jag duschar nu väl? Fast nu när jag suttit här och skrivit ett inlägg om det här lilla bekymret så har klockan tickat iväg så att den är över 23. Härligt med I-landsproblem va?


Att plugga

Jag kan inte det här. Jag är verkligen skitdålig på att plugga. Det är så svårt att veta hur man ska göra liksom. På lördag har jag en tenta i farmakologi och en i läkemedelsräkning. På läkemedelsräkningstentan måste man ha 100% rätt för att bli godkänd. Sist jag skrev en läkemedelsräkningstenta så klarade jag det inte förän på tredje eller fjärde försöket... så det känns jätteroligt att veta att jag måste göra en till som är svårare än den förra. Eftersom jag vet att jag har svårt för matte så fokuserar jag på att plugga, plugga, plugga denna förbannade matte och så glömmer jag bort att jag faktiskt har en tenta i farmakologi också. Matten börjar sitta, har räknat 15 tal och haft alla rätt hittills idag, så det borde vara rätt lugnt inför lördag, så då tänkte jag att jag skulle gå över och plugga lite farmakologi. Jahejdu! Det var ju lättare sagt än gjort det... Hur pluggar man det? Jag har föreläsningsstolpar som jag kan läsa, jag har en övningstenta som jag kan göra, jag har seminarieuppgifter som jag kan göra igen och jag har en bok som jag kan läsa. Men i vilken ände börjar man? Seminarieuppgifterna tittar jag igenom och känner "det här kan jag ju", likaså med övningstentan. Men KAN jag det verkligen, eller tror jag att jag kan det bara för att jag känner igen vad som frågas efter? Jag börjar läsa boken, men tycker att den är för beskrivande och för ingående.
Gaaah, jag blir skogstokig på det här. Hur pluggar ni inför en tenta?


RSS 2.0