Jag gjorde ett litet lyxinköp idag

MMS

Jag gjorde ett litet lyxinköp idag. Jag tyckte att jag var värd den här lilla burken för 90 spänn, jag har suktat länge nog nu. My precious...


One down

Äntligen har jag skrivit klart mitt arbete om vårdetik och mailat det till läraren. Pust, stånk och stön - men nu är det över. Det känns ju bra, men det känns inte så bra att jag kuggade läkemedelsräkningen igen. Jag anade mina löss på gången, man kan inte trycka i en bebis 6 ml av en farlig meducin. 0,6 ml gick tydligen bra... Jag hade alla andra rätt, men det hjälper inte. Skit, bajs och kiss.

Vi har bytt däck på bilen idag i alla fall, alltid någon ljusglimt.

Söndagsmiddag

Igår skjutsade jag Johan till en kompis och innan han klev ur bilen sa han; "Kom och ät middag med mig imorgon, jag bjuder på trerätters!". Det är inte varje dag man blir bjuden på trerätters helt utan anledning.
Så medan jag sitter i soffan och tar det lugnt står min älskade pojkvän vid spisen och grejar med en kyckling på 1,5 kilo (och det är bara en halv kyckling!), diskar, donar och pysslar, och sen blir det äppelpaj till efterrätt. Jag är en mycket nöjd och glad Sanna idag, tack vare min fina. 


Nattjobb och morgontenta

Som bekant så jobbade jag inatt, 18-04 gick passet och det är väl bra i sig. Bra med dricks och bra med inkörda pengar, inga problem så långt, men det är tre små irriterande saker med det hela.
Det var/är galet fint väder och det grillas på nästan alla gårdar (jag vill också).
Det är löningshelg och mycket folk ute på stan (jag vill också).
Jag hade tenta klockan nio i morse (jag ville inte, men var tvungen).

Jag ska jobba 20-04 inatt också, men inget ont som inte har något gott med sig...
Det grillade får jag ta del av, men jag blir utan rödvin. Pengarna ligger snällt kvar i plånboken och slarvas inte bort på en massa onödiga inträden på grund av ambivalens.
Jag försöker desperat att hitta något positivt med den där jädra tentan, men det är liksom vaccum bara.
Jovisstja, man ska ha 100% för att klara den, och det tror jag att jag fixade! (Om man nu kan trycka i en bebis hela 6 ml av någon farlig medicin...?)


Intressant föreläsning

Idag hade vi föreläsning av en man som heter Fakhrodhin Fani, eller bara Fani, som han säger själv. Han är mammas gamla jobbarkompis och jag har hört att han ska vara en duktig föreläsare som verkligen kan fånga sin publik. Så jag var väl förberedd på att det skulle bli en bra föreläsning om kulturmöten i vården, men jag blev glatt överraskad ändå. Han var fantastiskt duktig, han trollband mig med ett ämne som någon annan skulle göra om till Sobril.
Jag har kommit i kontakt lite med Fani förr, dels genom mammas jobb och hennes berättelser om honom och dels genom vårt projektarbete i trean på gymnasiet. Grabbarna som var i vår projektgrupp hade hyrt in Fani som föreläsare och tyvärr kunde jag inte närvara på hans föreläsning, men jag fick höra av de som varit där att han varit makalöst duktig. Han är flykting från Iran och har varit med om både det ena och det andra. Tortyr och fängelse bland annat, för sina politiska övertygelser. Det är alltid roligt när någon kan berätta om ett så smärtsamt liv och göra det med en sorts glimt i ögat.
Stående ovationer!


Nåja...

... ge mig bara Photoshop, en timme och tillgång till min fader så kommer det här att bli kanonfint.

HTML-bestyr

Min lillebrors flickvän Jessica upplyste mig tidigare idag om att det inte alls är svårt att fixa designen på bloggen... Så, here it goes. Det återstår att se om jag lyckas, gör jag inte det så får jag väl flirta till mig lite hjälp från Lilltjejen.

Skola vs. ledighet

Det här med studier är inte min starkaste sida, det är ju ett som är säkert. Under hela vårterminen har vi bara en kurs och just nu är vi i sluttampen på "Moment 2", snarare moment 22 om du frågar mig... En jävla spiral är vad det är. Vi har två arbeten som ska in, ett individuellt som handlar (ska handla) om vårdetik och ett grupparbete. Etikarbetet är lätt, eller det ser lätt ut i studiehandledningen, men jag får tamejsjutton inte tummen ur rumpan för att skriva det. Vi hade hela förra veckan ledig just för att vi skulle skriva etikarbetet, och hur mycket har Henning skrivit? Inte en rad. Hur mycket har Henning läst? Inte en rad. När ska Hennings arbete in? Sista april... Borde. Skriva. Nu.

Jag har haft en skön ledig vecka i alla fall. Johan har fått upptäcka att jag faktiskt inte är en så himla bra förlorare ändå, jag kan bli putt. Men vem skulle inte bli det när man förlorat femtitretton gånger på raken i Backgammon?
Sen har jag lyckats inse att jag är Johans lilla bitch också... Spännande!

Påsken och krogliv (eller bristen därpå)

Påskhelgen färgades av jobb, jobb, jobb och åter jobb. Det var precis så kul som det låter. Tack och lov så hade jag ganska bra taxipass, så jag hann med laxlunchen på långfredagen och påskbordet hos farmor och farfar på påskaftonen.

På fredagen efter jobbet så blev det utgång för min och Angelicas del, och jag fattar inte att vi jämt gör samma misstag, fast tvärtom. Sist vi var ut så insåg vi att det var näst intill folktomt på Goya, så vi gick till Heartbreak istället... Big mistake. Som vanligt så var det inte roligt, det stället svämmar ju nästan över av slödder. Så trots den dåliga ekonomin så gick vi över till Goya och avslutade kvällen där. Dyrt med två ställen, men vad gör man inte för lite skoj? Anyways, på långfredagen tänkte vi att vi inte skulle göra om samma misstag att gå på två ställen så vi resonerade att det var lika bra att gå till Goya direkt och köra på det. Sagt och gjort, vi drack upp på Brända Bocken och så knallade vi över till Goya, som var - TOMT. Gissa vad vi gjorde... Yes, vi skramlade ihop våra sista småslantar och gick till Heartbreak. Alltså - samma misstag som förr, fast tvärtom.

Angelica! Vi får inte hålla på så, det håller inte. Från och med nu så tar vi ett ställe och kör på det, eller så får vi skaffa oss en varsin sockerpappa som kan betala för vår ambivalens.

Action.

Här var det livat i holken... Det kommer att komma några inlägg framöver, och jag anser att det är bäst att annonsera dem här på direkten så kan jag inte smita undan. Deal, Angelica?
 Det kommer att komma inlägg om;

-Påsken
-Min nacke
-Skola vs. ledighet
-Krogliv eller bristen därpå
-Nödslakt av en kossa


Alla nöjda och glada? Bra så.


RSS 2.0