Tuffa situationer

Hej pa er dar hemma i snon!! Hur har ni det? Mar ni bra? Vi har det toppen har i varmen... Ar precis pa vag till en pool och ska sola och bada lite. Har blitt rejalt solbrand, men det ar harligt.

Sjukhuset ar verkligen inte vad jag vantat mig. Man hade ju forberett sig pa att se en massa hemska saker men som de behandlar patienterna har hade i Sverige kallats for vanvard och i manga fall misshandel. Det finns knappt lakan och manga patienter ligger i nedkissade sangar dag ut och dag in. Det finns ingen som helst respekt for personer hos lakarna. En lakare skrattade at och pekade pa en patient som grat for att hon hade sa ont. Samma lakare skulle operera en 17 arig tjej vars aggstock hade spruckit pga ett utomkvedshavandeskap plus att nagon hade forsokt gora abort pa henne och stuckit in vassa saker och hackat sonder hela livmodern utifran. Hon hade blodit i mer an en manad nar hon till slut var tvungen att komma in akut och bli opererad. Nar hon ligger och vantar pa operation sa kommer den har lakaren fram och borjar skylla pa henne, att det ar hennes eget fel och att hon far skylla sig sjalv. Jag fick ett smarre utbrott och skallde ut honom pa plats, man far inte ha en san manniskosynm som lakare. Stackars liten, hon var ju livradd... Fy.

Man far forsoka avskarma sig sa gott det gar.

Tanzania

Hej alla dar hemma i snon!!

Nu ar jag i Afrika och har det underbart. Jag hade skrivit ett jattelangt inlagg pa min egen dator och tankte lagga in bilder och grejer, men pa det har internetcafeet kunde man inte plugga in sin egen dator. Men jag gor det vid ett senare tillfalle.

Vi har det suverant i alla fall. Vi bor i ett litet hus pa nagot som heter Doctors Compound nara sjukhuet KCMC dar vi ska jobba i tre manader. Jag och Ylva delar hus med fyra jattetrevliga tyskar som vi umgatts lite med.

Vi har sett Lejonkungen pa utomhusbio vid en bar mitt i ingenstans som heter Watering Hole. Sa himla haftigt att se den filmen i det land dar den utspelar sig.

Horrni, jag har ju for sjutton ett lokalt telefonnummer har sa kan man smsa med mig om man vill... Jag har 0756911308, sa om ni ska smsa sa skickar ni till +255756911308 :) Bra va?

Nu ska vi ut i varmen igen och se om vi hittar en iskall ol och nagot att ata. Ha det toppen allihopa sa hors vi snart igen.

Puss!!

Hej då Sverige, hej Tanzania!

Nu är praktiken på Caremas äldreboende på sjätte tvärgatan över. Det har varit tre toppenveckor med underbar personal och en helt outstanding handledare. Jäklar så bra jag har haft det. Och lärorikt, håhåjaja. Synd bara att det blev ett lite snabbt avslut, det försvann liksom i villervallan att gå och säga hej då till allihopa. Nåja, jag ska knåpa ihop en blomma i tidningen i alla fall. De ska veta att de är uppskattade.

Det om detta... Nu åker jag ju för sjutton gubbar till Afrika. Ligger här i soffan och kramas med Johan sista timmarna innan vi ska sätta oss i bilen med mamma och pappa och åka till Arlanda. Det har varit jättejobbigt de sista veckorna här hemma, speciellt att lämna Johan. Men på något vis så känns det helt plötsligt bara toppen alltihop. Inte att lämna Johan, men jag oroar mig inte längre. Det roliga i resan överstiger allt det jobbiga, så att det bara bli kuligt kvar. Jag ska träffa Ylva vid kvart över fyra nu på morgonen och planet lyfter 6:20. Då ska vi till Amsterdam först och sen vidare till Kilimanjaro Airport i Tanzania. Sista resan mellan Amsterdam och Tanzania kommer att ta 11 timmar och 10 minuter. Herreminje. Hur ska det gå? Jag har aldrig nånsin flugit så länge förr... Datorn får följa med på planet, lika så Stieg Larsson och Lonely Planet. Det blir nog bra...
Jag kommer att försöka uppdatera här på bloggen så ofta jag kan, och lika så på Facebook såklart.

Nu ska vi öppna en flaska vin och turbogosa sista timmarna. Kommer hem den 16 maj igen förresten, då vet ni.

Hej så länge!

Kolla på ballaste gummistövlarna!!

0-6a334143075d2f291dee6f97ecea7169.png

Kolla på ballaste gummistövlarna!! Nu vill jag vara en liten kis på två bast dagen efter regn... Jag skulle lätt vara coolast på dagis. Booya kids!


Fy fan vad det är grinigt ute hörr

6d12d603501168b100b262e8ede2391f.png

Fy fan vad det är grinigt ute hörrni! Kallt, rått och jävligt. På väg till praktiken nu, sista veckan innan de varmare breddgraderna hägrar. Tror ni att jag skrivit den där långa jäkla rapporten än då? Nope. Har jag fått visumet än? Nix. Har jag börjat tänka på packning? Icke. Vojne, vojne...


Ikväll vart det käk och hockey på

-d8ee2d8ec8a948c96a8b3b0f11bf21b.png

Ikväll vart det käk och hockey på Cheers... Trevligt avbrott i vardagen. Det går bra på praktiken förresten! Jag trivs jättebra men börjar bli väldigt stressad över allting. Inte stressad som i att jag har bråttom, en annan form av stress. Resan närmar sig med stormsteg och det är en massa praktiska detaljer kvar att fixa. Plus att jag måste fixa en grej till skolan. Men men, det är bara att ta en Omeprazol till och se glad ut, snart är ju åtminstone vintern ur vägen...


RSS 2.0