Att jobba helg

Jag jobbar som bekant näst intill varje helg. Ständigt nattpass. Jag håller på att tappa greppet, jag orkar snart inte längre. Enda anledningen till att jag stannar kvar på Gävle Taxi är att jag verkligen (VERKLIGEN) behöver pengarna. Jag klarar inte hyra och räkningar om jag inte jobbar extra så jag har inte så mycket val.
Jag missar jämt och ständigt utgångar, jag kan aldrig gå ut på någon uteservering och ta ett glas vin.
Det jag önskar mig är att kunna veta när fredagen kommer att jag får ha "helg", det ordet har helt tappat innebörden för mig. Det måste väl för sjutton finnas något jobb där man slipper jobba helgnätter? Visst, jag kan jobba dagtid någon helg här och där, men att jämt och ständigt jobba när alla andra är ute och har kul det håller fan inte. Man måste väl kunna jobba i veckorna fast man pluggar? Hur gjorde/gör ni med jobb vs. skola och uteliv?


Midsommarfirande i Dalarna - done

Jepp. Så var det avklarat. En svensk midsommar i Dalarna, traditionernas landskap. Jag hade en jättetrevlig kväll igår, Johan och alla hans kompisar var snälla nog att låta mig hänga med dem, så kvällen blev lyckad. Det rä ofta svårt som utböling att komma in i en redan sammansvetsad grupp, speciellt när det kommer till människor av det kvinnliga könet. Det brukar oftast börja (och sluta) med ett tyst "eh, hej?" och ett snett ögonkast. Därför var det så himla skönt att tjejerna verkligen värnade om att jag skulle vara med och ha trevligt. Tack, verkligen! Det gjorde min kväll. Det plus gitarrerna och allsången förstås.
Ikväll blir det fortsättning, fest hos någon tjej som var med på festen igår och sen blir det tydligen utgång på Harry's. Längesen jag var ut på galej nu, så ikväll ska det jädrar i mig skakas rumpa!

Nu - öl.

Svensk midsommar

Självklart så står spöregn på schemat. Allt är som det ska. Imorgon bär det av till Falun för midsommarfirande med Johan och hans kompisar, kommer att bli jättetrevligt. Kul att träffa alla som man hört så mycket om. Jag har en liten betänklighet bara, det är nämligen så att jag har åkt på en grönjävlig förkylning och jag kommer att vara lättklädd i regnet imorgon. Ja, alltså inte slampigt lättklädd, utan jag kommer att vara utspökad till fotbollsspelare. Shorts, t-shirt och hela köret, några småbröder har tydligen bestämt att det ska vara sporttema. Hurra, hallelujah och hejjahejja. Gummistövlar, jeans med långkalsingar och stor stickad tröja hade varit lite mer passande. Hur som helst så tror jag att det kommer att bli en kanonmidsommar.

The Great Adventure

Igår, efter en veckas frekvent mailkollande, telefonbesatthet och hetsjakt på brevbärare, kom mailet som 17 personer väntat på. Beskedet om vilka som fick de två praktikplatserna i Tanzania. Mitt hjärta skenade samtidigt som jag klickade på mailet för att få domen... Jag ska till Tanzania!!

Jag och Ylwa i min klass ska styra kosan mot Afrika vårterminen 2010. 12 veckors praktik på ett sjukhus i Tanzania. Det är ofattbart! Lång tid att vara från familj, vänner och pojkvän, men det är ett äventyr som jag absolut inte skulle vilja missa. Serengeti, Kilimanjaro och Zanzibar finns alla i Tanzania... Hoppas på några dagars sammanhängande ledighet så att man kan få utforska landet lite. Jag vill se elefanter!


Ansiktsboken...

...FB, fejjan eller som alla numer är en del av; Facebook. Jättebra grej. Verkligen. Det är som med mobiltelefonen, hur klarade man sig innan den fanns? Kontaktmöjligheter, evenemangsmöjligheter, spionmöjligheter. Alla (läs: ALLA!!) har ett konto på Facebook, vänner, fiender, gamla godingar, pappor, mostrar osv. Men helt ärligt, börjar det inte gå till överdrift nu? Alla dessa grupper... Stötte precis på en grupp som hette; "Flipping the pillow over to get to the cold side". Give me a fuckin' break. Det är som att starta en grupp som heter "Om man inte andas så dör man" eller "Janitor in Scrubs rules". No shit, Sherlock?

Ordning och reda

Nu börjar jag äntligen få lite ordning och struktur. Jag har skrivit klart sista rapporten för terminen, så nu är det sommarlov (så när som på en resttenta på fredag som jag inte bestämt mig om jag ska göra). Jag har städat hela lägenheten inklusive badrumsskåpet och min plotterhylla i köket. Tvätten är klar och insorterad i våra garderober. Jag har ingen disk kvar. Det är helt sjukt att vardagsgrejer kan hämma så jäkligt. Det är en rejäl tyngd som släpper när man får ordning och reda omkring sig.

Idag var jag på intervju inför en eventuell praktik i Tanzania nästa år. 17 sökanden på 2 platser.. Hilfe! Jag tror att det gick bra. Det kändes bra. Kan ni tänka er, 12 veckor på ett sjukhus i Tanzania. Så jäkla fränt!
Innan midsommar får jag veta - håll tummarna.

RSS 2.0