Ben Knapp.

Det hör inte till vanligheterna att jag går på biograf, men när en film får tretton Oscarnomineringar och det är en het man i huvudrollen så är det svårt att hålla sig borta. Jag drog med mig pappa och mamma (som tack för sällskapet till Ume) och gick på The Curious Case of Benjamin Button.
Oh. My. God.
Jesus Christ.
God damn.
Holy crap.
B-E-A-utiful.

Fantastisk film, men jag måste varna för vätskebrist. Som jag grät där på bion har jag inte gråtit på... ja, jag vet tamejsjuttsiken inte... evigheter. Jag kände mig helt tom efteråt, en jättefin känsla faktiskt. Det är konstigt hur det är med gråt egentligen.
Ni vet ju att jag är är, i brist på annat ord, lycklig, Men på något vis var det något som slog an en sträng i mig, jag blev hemskt ledsen, inte över filmen, utan det var något annat. Jag kan inte sätta fingret på vad det var/är men jag tror att det är något som saknas eller fattas på något vis. Jag vet inte hur jag ska beskriva känslan, men jag har haft ett enormt närhetsbehov efter filmen, jag vaknade till och med inatt och grät.
Kanske att det är mitt halva vinglas som talar, men ska man verkligen känna sig ensam när man egentligen har det så bra?

Jag ger er en låt vars känsla speglar hur jag känner mig just nu. Med risk för upprepning ger jag er, Freddie Wadling.


På spåret.

Ge mig en stol i dressinen eller 1a-klass och jag kommer att sopa mattan med de i det andra tåget.
8 poäng - Brisbane, check!
Dingo, check!
Outback och Digeridoo, check!
8 poäng - Genéve, check!
Creedence Clearwater Revival, Lynyrd Skynyrd och Deep Purple, check!
Terabyte, check!


Come on Oldsberg, give me a hard one!


Ny favoriträtt.

Jag uppskattar god mat. Jag uppskattar ett gott vin. När man kan kombinera dessa två så att det blir billigt och mycket så gillar jag det mer. Vinet kompromissar jag inte med, ett gott vin får gärna kosta en del. Men god mat behöver inte vara dyr. Två deciliter snabbmackisar, ett paket tärnad bacon, en skvätt matlagningsgrädde, lite riven ost och en nypa muskot, voilá - gourmémåltid!

Mr Cellophane


Ikväll och imorgon.

Jag har lite beslutsångest här. Ska jag krypa ner i sängen med en bautastor kopp te och läsa en bra bok, eller ska jag krypa upp i soffhörnet med en bautastor kopp te och kolla på TV? Helst hade jag velat krypa upp i min härliga pojkväns stora varma famn och somna med min kind mot hans bröst... (Visst låter det härligt? Tänk att jag äntligen kan få det med jämna mellanrum - det trodde jag inte för ett halvår sen. I'm one lucky bastard.)
Meeen, han är inte här så jag får improvisera... Pelle är bra på att kramas, han får agera stand-in. Värme då? Te och en vetepåse kanske. Yes. Underhållning? Det får bli att läsa Alkemisten igen. Done.

Imorgon åker vi till den kungliga hufvudstaden. Jag, Johanna och Angelica ska ner och hälsa på Flisen och Victoria. Kanske shoppas det något litet också, vi får se. Nu vet ni.


Min Pellefjant

TLS

The Lost Saturday nu då. Ja, vi hade jättetrevligt på förfesten här hos mig. Vi skrek singstar, drack vin och gjorde oss snygga. Tog en bulle ner till Brända Bocken och drog ett varistt glas vin där, jättetrevligt. Sen tog vi det stora beslutet att hoppa över vårt stammisställe Goya och gå på Heartan istället. Dumt. 30 minuter i kö för att komma in, ett hav av slödder framför garderoben och kass musik på dansgolvet. Skittråkigt, så vi gick över till Goya istället. Kändes som hemma när vi kom in i Röda Rummet, morsade på världens bästaste DJ och han krämar på med Chesney Hawkes på direkten. Bra så. Tyvärr så var det inte kul så länge och vi gick hem halv två.
Undrar varför det inte blev så bra som det brukar... Det finns, som jag ser det, tre möjliga anledningar;

1. Vi var åt helskotta för nyktra för att gå ut en löningslördag.
2. Vi hade för höga förväntningar.
3. Det var faktiskt skittråkigt och fyllt av en publik med medelålder på 17,7 år.

Omtentapluggningsdags.

Sämre kan man ju ha det när man pluggar, eller hur?




Förresten, jag återkommer och hur TLS blev. Försnurren såg ni ju, utgången efteråt var väl kanske inte den bästa.

The Lost Saturday.

Nedräkning till The Lost Saturday: ... Eh, det behövs inte. ÄNTLIGEN!!

Vi gick loss med kameran, jag är för påverkad av snurresaften för att skriva. Bilderna får tala sitt eget språk. Vi kommer att befinna oss på Goya inatt om ni vill ta del av våran suveräna kväll.








Det är ingen modeblogg, men badoonkadoonkdoonk vilken outfit jag lyckades rafsa ihop!





The Lost Saturday

Nedräkning till The Lost Saturday: 1 dag kvar...




Stafylococcus Saprophyticus?

Förbannat att man åkte dit på den skiten igen (urinvägsinfektion för er oinvidga i den härliga mikrobiologivärlden).  Jag som skulle dricka öl med Johan och Nöjd idag, det blev till att ringa Lil' Bro' och tigga skjuts hem istället för att små hatten av en kall bira. Så nu sitter jag här i Johans minisoffa, i lånade kläder och dricker vatten i mängder som nog skulle impa på en kamel.
Tack och lov, ta i trä, kors i taket, kors för troll åt alla håll (och ett gäng till såna där vidskepliga uttryck) - tänk om jag hade åkt på skiten på lördag. The Lost Saturday. TLS.  Nu blir det väl så bara för att jag skrev det, jag jinxar nog det hela ska ni se.
Hittade nått skoj på YT i alla fall...



Oscar.

Heath Ledger är nominerad till en Oscar för bästa manliga biroll i The Dark Knight. Han borde verkligen vinna. Iofs så har jag inte sett de andra filmerna, men efter att ha sett största delen av The Dark Knight så kan jag inte tänka mig att någon annan kammar hem Oscarn.
En annan döing som borde få pris så är det Astrid Lindgren. Hon borde få/fått Nobelpriset i litteratur men jag tror tyvärr inte att de delar ut Nobelpris till någon efter dennes död. Synd.
She's fierce!

The Lost Saturday

Nedräkning till The Lost Saturday: 2 dagar kvar...



     


The Lost Saturday.

Nedräkning till The Lost Saturday: 3 dagar kvar...


Independence day.

Tror ni att det är en slump att de visar en tokpatriotisk amerikansk film med en storörad stilig (förlåt min franska) neger i huvudrollen just idag?

Skjut mig.

Fy fan vad jag har tråkigt. Ligger i soffan och slökollar på "Rakt på med K-G Bergström" bara för att jag inte orkar byta kanal. Jag har ingenting att göra, absolut i-n-g-e-n-t-i-n-g att göra. Det är nystädat så jag kan inte städa. Det är diskat så jag kan inte köra ner nävarna i diskhon. Sängen är bäddad och tvätten är sorterad. Vad fan gör man helt solokvist i en liten etta på Brynäs en seg tisdagkväll?
Är det ingen som vill ha en kopp kaffe eller nåt? Make that tea, jag har slut på kaffe kom jag på...

Kul med Obama förresten - att han inte blev skjuten menar jag. Jag trodde att han skulle bli mördad under talet eller paraden, men han verkar ju fortfarande vara i livet. Tack och lov! Det verkar vara en bra kille det där. Jag tror att han kommer att göra ett makalöst bra jobb - förutsatt att han klarar sig, det vill säga.

Lunch.

Innehållsförteckning: Vatten, fulkornsmjöl från råg, vetemjöl, fett från nöt, blodpulver från nöt och gris, socker, nötkött (4%), koksalt, bindväv från nöt, kryddor, arom och konserveringsmedel.


The Lost Saturday.

Nedräkning till The Lost Saturday: 4 dagar kvar...

   

Vardagsfundering.

Varför i hela fridens namn heter det "blowjob"? Det är ju inte så att man blåser i struten direkt... Eller?


The Lost Saturday.

Nedräkning till The Lost Saturday: 5 dagar kvar...



Hell yeah.

Jag är nog inte ett hopplöst fall ändå. Nähädu.
I alla år har jag haft svårt för matte. Mattelektionerna har varit pest och pina och jag har mått dåligt inför matteprov i alla år. Idag, äntligen, tror jag att det har lossnat! Jag har suttit med uppgifter liknande den i det tidigare inlägget hela dagen och jag fattar. Helt otroligt, men jag fattar hur det funkar! Det är till och med ganska lätt - ta i trä.
Jag tror att det handlar om att släppa kontrollen lite. Mitt problem med matte tror jag har varit att jag vill veta exakt varför jag gör en viss sak. Varför jag multiplicerar det ena med det andra i en ekvation tex. Jag har inte kunnat nöja mig med att om jag bara gör så, så fungerar det och blir rätt. Idag så insåg jag att jag inte kommer att fatta hur en korsmultiplicering funkar och tillät mig själv att bara göra det istället. Tadaa - succé!


Att räkna läkemedel.

5. En patient skall få neostigmin för att häva relaxeringen efter narkos. Neostigminet finns i ett

kombinationspreparat som heter Robinul-Neostigmine och som innehåller neostigminetylsulfat

(neostigmin) 2,5 mg/ml och glycopyrronbromid 0,5 mg/ml. Patienten skall få 2 mg neostigmin.

a. hur många ml Robinul-Neostigmine ger du?

b. Hur många mg glycopyrronbromid kommer patienten då att få

Sånt här sitter jag och sliter med inför tentan imorgon. Ingen miniräknade tillåts och man måste ha 100% rätt på tentan för att bli godkänd.
Om det är lite press på mig nu?! Nää... Inte ett dugg.

Hilfe.


Alltså.

Jag är inte deprimerad, olycklig eller ledsen eller något. Det bara skiter sig i huvvet ibland, ingen fara. Det är rätt skönt faktiskt - jag mår bättre än någonsin dagen efter. Det är skitskumt när det händer, helt utan förvarning. Pang. Fjärde gången på två år nu, jag är ju praktiskt taget proffs vid det här laget.

Mount Dirtydish är återigen besegrat, jag tog en sväng in i Beirut också... Att jag hade parkettgolv under alla kläder hade jag glömt. Trevlig överraskning.

En strålande morgon...

"Panikångest, känsla av svår ångest, panik och ofta rädsla för sitt liv som uppkommer hastigt och utan någon synbar yttre anledning. Uppstår ofta i pressade situationer men kan för vissa komma till synes oväntat. Vanliga symptom är hjärtklappning, yrsel, ansträngd andhämtning, bröstsmärtor, kvävningskänslor, domningar, känsla av att hjärtat stannar eller tro att man håller på att dö."... "Känslan av att dö, eller att hålla på att dö, är ofta så stark att..." (Citerat från Wikipedia)

Kul morgon... Tack gode gud för Sobril.


Lägenhetsjakt.

Idag har det kollats på små studentlägenheter med miniugnar i Sätra. Inte åt mig alltså... Johan är lite trött på att bo med sitt stora fönster ut mot allmänhetens beskådan, så vi har irrat runt i Sätra och kollat på andra alternativ åt honom. Fy bubblan för studentbostäder säger jag bara! Huvva. Små, trånga, illaluktande med galet skumma planlösningar. Nähädutacken! Jag är glad för min fina etta på Brynäs, men gräset är ju alltid grönare på andra sidan så jag fick eld i baken av lägenhetsjakten idag så nu är jag också på jakt efter ett nytt krypin. Jag vill ha en tvåa med balle. Kanske kan tänka mig en 1,5a, MED balle.
Ingen balle - ingen affär, som jag brukar säga.

Förresten, jag är kvar på basecamp. Suck.


Äventyraren Sanna Henning.

Jag har återigen påbörjat bestigningen av Mount Dirtydish. Den här strapatsen kommer att bli tuffare än många av de tidigare försöken. Hittills har jag nått basecamp, som består av 6 vattenglas, 5 kaffekoppar modell större, 3 grabbnävar bestick, 1 skål samt en tillbringare.
En rast startas nu och sen är det vägen till toppen kvar: 4 stora tekoppar, 4 kaffekoppar, 1 vinglas, 1 stort vattenglas, 1 chipsskål, 3 soppskålar, 4 tallrikar, 1 skärbräda, 1 rivjärn, 1 kastrull samt 1 kaffebryggarglastillbringareellervarenuheter.

Wish me luck guys, I'm going up...

Lösgodis.

- Hej, jag skulle vilja ha tre hekto självdiciplin tack.
- Javisst... Tyvärr så är det slut på just självdiciplin idag, men jag har ett kilo soffpotatis som du kan få istället.
- Det går bra, tack.
- Var det bra så?
- Ja tack.
- Det blir en veckas tentastress och en månads ångest, tack.
- Varsågod.
- Tack, ha en bra dag.

Baksmälla?

En svag svajning på rummet när alarmet på mobilen ringer 16.30 och jag försöker svara i telefonen. Torr i munnen. En begynnande huvudvärk. Hunger. Antydan till en dimma i minnet som får mig att ligga riktigt riktigt stilla och fundera; Vad gjorde jag igår? Låter som att jag hade en sjuhelvetes blöt lördag va?
Icke. Jag var till Ume och vände. Yes. Exactamente. Spot on. Björkarnas stad - Umeå fick besök av mig och min Wonderwoman till mor klockan 0500 imorse.
Tanken var att jag skulle köra till Boden med en liten kartong från Banverket. Det är en låång resa för en liten tjej som bara skulle köra fyllskallar från krogen och därför gav blanka tusan i att sova innan jobbet. Som tur var så fick jag med mig lilla mamsen så att jag skulle slippa åka hela vägen själv. Sagt och gjort, jag hämtade en liten kartong och mamma så satte vi kurs mot Boden, när vi började närma oss Ume så ringde jag till Umeå Taxi och de kunde, tack och lov, ta över budkörningen de sista 30 milen.
11.50 lade jag mig äntligen i min sköna säng och slocknade som en klubbad säl.

Tack älskade mamma - vad hade jag gjort utan dig?

Jorå, men...

...kanske inte förlängning ändå.

Vovvevakt.

Ok... Simpsons på tv. Ett schysst rödvin i strupen. En ursöt jycke som sover med hakan på mitt ben. Lite ostisar. Sämre kan man ju ha det. Synd att Johan inte är här, det hade varit mysigt. Men måste man försvara sitt hockeylags ära på en svinkall utomhusrink så måste man. Då får jag sitta här ensam... Liggandes i soffan. Bägge kuddarna alldeles själv. Hunden som myser med mig, mig, mig och bara mig. Ingen som klagar på den unkna doften av ostbågarna. Hoppas att Johans lag vinner, gärna efter förlängning.



RSS 2.0