Fundering.

Kan en doft vara vacker?


Det som attraherar mig.

Något som verkligen attraherar mig så är det när en människa kan formulera sig snyggt. Någon, som när de skriver, skriver korrekt svenska. Använder punkt och stor bokstav. Har en snygg kommatering. Det kanske låter som något som är självklart. -Men vaddå? Det är väl klart att man skriver på bra svenska?
Nej, det är inte så klart som många tror. Ska det vara så himla svårt att trycka ner shift-tangenten i början på en mening? Använda punkt. Och när man skriver mer än en punkt, så gör man inte två eller fyra, man gör tre punkter. Inget mer, inget mindre. Sen kommer vi ju till denna förbannade särskrivning. Hur fasiken tänker folk. "Jätte bra", "skit snygg", "brun hårig". Om man ska sätta ett adjektiv för att förstärka, eller förklara ett ord, så skriver man ihop. Jättebra, skitsnygg, brunhårig.

Nu ska inte jag vara som en liten besserwisser som sitter här med pekpinnar (observera, INTE pek pinnar). Jag har inte korrekt svenska när jag skriver. Det är jag medveten om, men jag hoppas att jag lyckas ducka för de allra grövsta misstagen som de flesta gör.

Sen kan man ju börja peka på ord och synonymer. När en människa har ett välarbetat vokabulär så är det oerhört attraktivt. Idag var det en kund på texttelefonin som använde ordet "sålunda". Mycket vackert ord... Smaka på det, sålunda.

Daft hands.

Ni har säkert redan sett Daft Hands på YouTube? Om inte så sök reda på det och titta på killen först. Han är grym...

Nu hittade jag en uppföljare av just denna låt, med en annan kille som gör det hela liiite ballare. Det är ju ett schysst redigerings- och klippningsarbete han har gjort, men det är inte mindre fränt för det.

http://www.youtube.com/watch?v=VpBDqtUEWcM&feature=related


Förresten, om någon av er vet hur man gör får att få in YT-fönstret direkt här på bloggen så kan ni väl skriva i kommentarsfältet?

Bubbly.

Jag drack skumpa igår. Nåja, kanske inte skumpa på riktigt, men nästan.

Jag hade en kass dag igår, ni vet en sån där dag när hela livet bara känns botten. Ruttet. Skit. Jag skulle ut på kvällen, och hade som vanligt inget attt ha på mig. Garderoben är full, men ändå har jag inget att sätta på mig. Ni kanske känner igen fenomenet? Anyways,  min underbara lilla mor var en klippa som vanligt, och lugnade mig i telefonen. 20 miuter senare ringer det på dörren och där står lilla mamsen med en bukett nyplockade blommor till mig! -Sätt på dig skorna, jag har en plan! säger mamma. -Eh... ok. Sen tar hon mig med ut på Valbo Köpcentrum och tycker att jag borde hitta en snygg klänning, någon partytop och lite grejer. Min mamma är den bästaste mamman i hela världen, men jag får lite panik... Hur ska jag nånsin kunna bli en så bra mamma till mina framtida ungar? Min mamma och min mormor är de två kvinnor jag ser upp till mest i hela världen. Jag kan bara önska att jag en dag kommer att vara en lika bra mamma som de varit.
Jag hittade en kjol. EN kjol var det jag hittade när mamsen hade tänkt att jag skulle shoppa. Hon var nästan lite irriterad där ett tag, på att jag inte hittade något mer. :)

På kvällen kom Balla Karin och Helena över. Karin hade en magnumflaska mousserande vin med sig. Och den kunde hon ju inte dricka helt själv... Så man fick väl ställa upp då. :D
Sen tog i en bulle till O'Learys, drack en gratisdrink och sen gick vi till Heartbreak. Mycket folk var det, men det var jättetrevligt.

Idag fyller lillebror 16 bast. Så nu sitter jag hos mor och far och ska käka god mat och käka bullar. Inte helt fel på en söndag - speciellt eftersom idag är dagen efter.


Nu ska jag tvångskramas lite med brorsan...

Köttex.

Köttex?! Vem fan kommer på ett sånt företagsnamn?

Jesus!

Lätt som en plätt.

Då var det klart. Nu har jag klarat alla tre teoriproven för taxilegitimation. Jätteskönt. Nu är det bara uppkörningen kvar, men det kommer jag förhoppningsvis klara "plätt-lätt" som min käre far uttryckte sig. :)

Jag är en bloggjunkie. Jag måste, motvilligt, erkänna att jag läser hur mycket bloggar som helst. Det trodde jag verkligen inte att jag skulle göra, men när man skriver blogg själv så är det faktiskt jäkligt intressant hur andra väljer att uttrycka sig. Ta Linda Rosing till exempel, värre särskrivningsfel får man ju leta i stjärnorna efter.

Här har ni länkar till alla bloggar jag läser. (Så  här tråkigt har jag det på jobbet)
Klara Svensson
Soran Ismail
Albin Olsson
Killinggänget
Calle Schulman
Alex Schulman
Katrin Schulman
Kenza
Blondinbella
Tjuvlyssnat
Tjuvtittat
Emma
Johanna
Sara
Tina
Karin
Natalie
Marco
Gustaf
... och säkert några till som jag bara glömt.

Äh, nu skiter jag i att länka. Ni kommer i alla fall inte att läsa dem.

Nu - jobb.

Prov, ballerinas, jobb och utgång.

I nailed them! Proven alltså... (Ni som vet - ni vet). Jag kanske är bra!
Sen blev det shopping, tre par pjucks för 148 kronor. Wham bam, thank you mam!

Efter en liten fika så blev det dags för jobb. Detta evinnerliga jäkla skitställe tar kol på mig snart. Men det är bara att hålla hungiporna vid öronen och släta av dagarna allt eftersom de kommer.

Nu - utgång med balla Karin.

Mors!


Hello Africa, tell me how you're doing.

Nu ni, kära läsare.

Jag har inte en blekaste aning om hur många ni är, eller ens vilka det är som läser min lilla oansenliga blogg här.
Det skulle vara sött av alla ni som läser detta inlägg att bara lämna en liten kommentar.
 nything, jag behöver lite kärlek, eller hat. Kanske roligare så?

Do it!!

Ett litet samtal med Gud himself. Typ.

Häromdagen fick jag möjligheten att fråga självaste Gud fader själv en fråga. Ja, alltså, det är inte jag som pratar med Gud, det är Albin som får sköta kontakterna, den spillevinken verkar ha rätt bra kontakt med "The big guy". De är som ler och långhalm de där två, gulligare får man leta med ljus och lykta efter.

Här kommer min fråga och Guds svar.

Nu du Gud...
Here's one for you Gud, hoppas du kan din Douglas Adams.
Vad betyder frågan som har svaret 42?

Sanna


Svar: Jaha du Sanna, du är ute efter meningen med livet. Det räcker förstås inte med livet utan meningen ska du ju också ha. Ja, du läser ju Albins blogg, jag kan bara säga att du är någonting på spåren.



Ja, gott folk. Gud är ju ofelbar, enligt honom själv. Men jag måste tyvärr break it to Him, att han hade fel den här gången. Jag är inte ute efter meningen med livet, meningen med livet vet vi ju redan, det är 42.
Frågan som har svaret 42 lyder; "Vad är meningen med livet, universum och allting?".
Min fråga, genom Albin till Gud, var ju vad frågan betyder.
Det är ju det som är problemet, frågan i sig är så komplex, vi får svaret 42 och vet inte vad det betyder. Det är för att vi inte vet vad vi frågar.

Därför, Gud, så skulle jag återigen vilja ställa min fråga och hoppas att Du kanske kan ge mig ett lite tydligare svar.

Men jag håller med Dig om en sak, Gud. Att jag verkligen är något stort på spåren genom att jag läser Albins blogg. Den snubben har ju faktiskt nästan alla hamstrar i stallet!


En liten människa.

Nu är jag inte kaxig kan jag meddela. Jag är barnsligt rädd för åska. Jag decimeras till en liten, skakande (ibland gråtande), flicka. Nej, uschiamig... Nu ska jag gömma mig under en filt och hoppas att jag överlever.
Där slocknade telefonen också!

Hjälp mig någon!


Kaffe någon?

Så här vackert var möglet i min kaffebryggare förra veckan... Yummie!

Smarrigt.


Ballt mönster ändå va?

Jag kanske borde tillägga att jag har tokdiskat hela kaffebryggaren ett par - fyra gånger. Ba' så att ni vet!



YouTube och morotskaka.

Jag har, som ni kanske sett, lagt ut filmklipp på YT. Så kan det gå tydligen. Både blogg och YT. Inte vad jag räknade med att jag skulle syssla med inte. Baka däremot, det är jag grym på.
Har precis svängt ihop en morotskaka, galet god. Jag borde bli konditor eller något åt det hållet. Ordentligt smaskig var den, så nu blir det grillad oxfilé med potatisgratäng och sen nybakad morotskaka till efterrätt.

http://www.youtube.com/watch?v=eSjuodf5c1E


Jag och mina pojkar.

Jag är inte den som, efter ett rejält fylleslag med efterföljade baksmälla, säger -Jag ska aldrig mer dricka! Nej för sjutton,det är bara att gå på't igen. Igår blev det någon Martini, en halv öl, en cider och ett halvt glas rosé. Jag, David och Johan, mina härliga gamla klasskompisar hamnade på Berggrenska gården och sen på Goya. Lilla Marco var hemma i Gävle och hälsade på också. Vi träffades på Berggrenska, mysigt!

Nu ska jag plugga - kul.


Tält och kryckor.

Jahapp. Då var det avklarat. Jag har campat, som jag har campat. Det var, eh... Det var en intressant upplevelse.
Vi kom i säng, oj förlåt, vi kom i tält strax före sex på morgonen, då hade vi avverkat en box vitt vin, ett gäng korvar, lite chirre och en rejäl stukning av Angelicas fot. Stackar'n ska hoppa på kryckor ett tag, ligamentet i foten var skadat. Bilder och en liten film - varsågod!

http://www.youtube.com/watch?v=pmk8MIeVUyw

   

Inte helt fel ändå va?

Mitten på sommaren.

Midsommar gott folk, vad sjutton är det för påhitt egentligen? Det är väl inget att fira att halva sommaren redan har gått åt i regn och mulna dagar? - Nej nej, säger folk, det är ju en jättefin tradition som firar den svenska sommaren. Jo tjenare.
Men det är väl bara att foga sig med ett leende på läpparna och en nubbe innanför. Inte mig emot, jag gillar de onödiga högtiderna man kan dricka bort. - Äh, ta en nubbe till, säger folk, det är ju midsommar. Jomenvisst säger jag, tack och bock. - Klart man ska fira den vackra svenska sommaren! säger jag med ännu ett nubbeleende på läpparna.

Och tamejfan, nog blir den svenska sommaren liite lite vackrare med någon nubbe under västen?

Nu bär det av till Brämmen, Sanna ska tälta. Jo man tackar. Tre snygga tjejer och ett tält, ingen schysst karl som har en husbil och som kan komma efter? Jag kan betala för husrum i natura.

Skål på er läsare! Och glad fucking midsommar! :D


Nu ska vi se, sa blinda Sara och klippte av ögonlocken.

Jahaja, hej igen då.

Nu har jag tänkt. Som jag har tänkt.
På en massa saker egentligen, och på rätt lite också måste jag medge.
Ni som hade hoppats på en recap av senaste tiden kan se i stjärnorna efter den. It's not gonna happen guys.
Det låter verkligen som att jag har haft en jobbig period, mycket känslor och mycket att tänka igenom va? Icke sa Nicke.
Jag kände bara inte för att blogga, -Screw you, tänkte jag.

Men nu är jag tillbaka, men pennan i högsta hugg (nåja, bildligt i alla fall).
Ni får gärna gissa hur länge jag kommer att hålla på den här gången. Ha!
Jag hade tänkt att inte skriva så långa inlägg, utan skriva kortare och oftare istället,så får vi se om det är en smartare approach till hela den här pärsen med att blogga.

Jag har kallhjärtat mördat mina fiskar förresten...

Sicken cliffhanger va?

RSS 2.0