En komplett guide till diskningens alla hemligheter

Jag har återigen bestigit Mount Dirtydish. Den här gången var det högt och terrängen var svårforcerad, men jag var bra förberedd och hade bra planering, organisation och utrustning. Eftersom jag är den bästa diskerskan i norra Europa så följer här en komplett guide till hur man bäst tar sig upp på topparnas topp.

Man börjar med att reka. Detta gör man för att se omfattningen av den uppgift man precis tagit sig an. Sen får man börja röja.

Man ser först till att arbetsytorna är rena och tomma.

Sedan grupperar man pinalerna på en närliggande yta. Glas för sig, tallrikar för sig, bestick för sig, och... Ja, ni förstår poängen.

Sedan sätter man igång med arbetet. Här fungerar någon skön musik bra som sällskap. Mitt val idag var den här  Disklistan. Här trängs Tom Waits med Etta James och Bossen.

Man fyller sedan upp ett diskställ i taget. Detta kan kännas övermäktigt, men häng i, du orkar mer än du tror. Viktigt att komma ihåg är att byta vatten då och då eftersom diskvattnet lätt blir smutsigt. Och det är ju dumt att försöka få ren något i smutsigt vatten, eller hur?

Beroende på dagsform och altitud på dagens diskberg kan det nu vara dags för en kopp kaffe och en puss från din partner.


Sedan är det dags att hugga i en gång till och plocka in den diskade disken i skåpen så att man har en helt fri arbetsyta för etapp 2.

Att diska vinglas kan vara lite knivigt så här krävs finess. Det gäller att vara riktigt försiktig med disksvampen så att man inte får det här resultatet.

När det kommer till torkning av vinglas så är det bäst om man tar en kökshandduk och lägger ut på lämplig yta för att sedan ställa de färdigdiskade glasen upp och ner på den. Om man ställer vinglas i diskställlet så stannar nämligen en liten mängd vatten kvar i glaset och man får lätt en kalkavlagring på glaskanten som är svår att få bort.

En viktig sak att ha med sig är att inte lägga ner mordvapnen i diskhon tillsammans med de övriga besticken, man kan lätt stoppa ner handen hel och sedan dra upp den sönderskuren. Obra. Diska därför alltid vassa knivar för sig.

Efter en tids sjåande är sista laddningen diskad och man får ge sig själv en klapp på kinden och tummen upp för väl utfört arbete.


Kommentarer
Postat av: Johanna

Fan vad roligt, fler inlägg av den karaktären ;)

2010-01-24 @ 22:25:18
URL: http://snikarbrallor.blogg.se/
Postat av: Anonym

Du är bäst gumman ;)

2010-01-24 @ 22:25:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0